Friday, 30 November 2012

short memory on this november .

Am i sad ??

Hi, aku tak tahu kenapa bulan ni. adakalanya mengembirakan aku. adakalanya rasa macam sedih .tah lah bermacam-macam perasaan aku pun tak pasti kenapa dan mengapa. baru minggu lepas bergembira minggu ni rasa macam berduka. banyak sangat sebab sampai aku tak mampu nak luahkan. dengan menangis dan tido je aku rasa kurang beban. aku cuma nak bagi tahu, sayang aku untuk semua orang yang dekat ngan aku ikhlas dari hati aku, tiada bermusuh musuh atau berdendam dengan sesiapa. dan kepada kawan aku yang tersayang aku harap kita jangan lah terasa atau makan hati dengan perangai sesiapa.dan aku juga mintak maaf andai kata ada kata kataku yang pernah buat sesiapa terasa or everything . 

Minggu ni ada mid test and kuiz. minggu depan pon ada test lagi. harap soalan oke. takut jugak kalau markah tak ok. yelah kalau masa exam nanti mana tahu ada yang susah ke kan. so kene lah buat betul betul assigment and test2 or kuiz yang lecturer bagi tu.

Bulan november ni jugak lah aku rasa macam banyak sangat kenangan kut. maklumlah hari jadi aku, dan tarikh 20.november ni jugak lah ma ngan ayah aku nikah pada tahun 20.november.1993 . dan setahun kemudian keluar lah puteri sulung kepada mohd azam dan nornadiah iaitu akulah pada 20.november.1994.
Lepas tu kalau nak tahu 21. november. 2012 cousin saya punya member rapat telah selamat melahirkan anak lelaki. alhamdullilah syukur. huhu.jaga beby leklok ye.nanti ada masa jenguk beby baru mereka lah , jom, jom, hehe. kemain~xoxoxo

Beberapa jam lagi aku dengan housemate nak pergi Wonderland Melaka.nak ikut tak ? jom. sebenarnya pergipon sebab nak siapkan assigment group pasal percutian untuk klas English 2.dah alang alang pergi situ mandi lah sekali.tapi aku macam tak de mood sesangat tak tahu lah kenapa. hrmmmmmmmmm. membosankan aku nih.dalam sedih aku gembira. mungkin sebab dapat dan lega bercakap ngan orang yang buat aku gelak ,setelah sekian lama menyepikan dirinya.mungkin sibuk kut.tak pelah x wish my bornday.x kesah pun. papejelah.yang penting dah macam biasa :) .  aku dah mengantuk sebenarnya ni. sakitperut lagi. atas sebab sebab tertentu. k lah doakan aku kbye ~



Friday, 23 November 2012

Surprise Birthday Party .

ALKISAH  malam  20.november .2012  ---> 


isnin 19/11/2012 aku ke kolej pada pagi itu seperti biasa. 

Kelas pagi tu dibatalkan. dan itu membuatkan aku bersarapan kat cafe, and  bercanda canda dengan rakan rakan yang tersayang.siapa lagi kalau bukan nana, lia, and aida.and geng2 zieqa. d sebabkan pagi tu hujan yang amat menyejukkan tulang temulang kepada sesiapa yang terkena tempias tempias hujan apabila berjalan dengan ayunya .-_- . maka kami amik keputusan untuk berehat rehat di dalam surau. dan aku tido dengan lenanya. dari pukul 9 a.m sampai pukul 10 lebih. dan itu sangat lah sedap.;) sambil2 menunggu kelas yg seterusnya .......

Balik je ostel aku, nana, aida, pieja,liya bergurau, dan terus berborak. dan kemudian aku tido.dan lia , aida. nana, pieja aku pon x tahu apa jadi kat mereka. kerana aku dah  hanyut di buai mimpi. dah lelap. memang x lah nak dengar diorang berborakkan.tido sampai lah senja. itu tidak bagus yea. para pembaca sekalian. haha. tido petang memang sedap. tapi ?????????? faham faham jelah .hiwhiw .

Oke skrg aku nak cerita pada malam birthday aku.Dan yang pasti aku x tahu acano diorang rancang , sampai kenekan aku. suma and bla bla bla. akhirnya aku terkenaa..

First kul 8 lebih aku dapat call dari Qiela sebab dia ckap aku cari gaduh and hantar text cakap aku ni ngumpat2 ngn dak umah lah bagai bgai. and then aku pon ckp aku x ckap pape.bla bla bla.
Dah lah aku tengah sedih sangat masa tu di sebabkan menunggu seseorang untuk membalas satu mcj . And then kawan2 aku pulak cakap itu ini. series aku sedih gila kut masa tu.Padahal masa kat surau pagi tu elok je aku ngan girlpreng and geng2 zieqa borak. hrmm .

Lepas tu pieja nak keluar pegi giant nak beli barang sebab nak masak mee tomyam katanya. so masa tu aku tak mandi lagi. aku malas lah nak ikut . tinggal lah aku, mira, wiena, and housemate barru kiteorang, masa tu aku tengah on9, x bape lama tu aku pergi lah mandi ,basuh baju. pukul 9 lebih diorang balik, diorang masak,masa diorang masak, aku masa tu layan perasaan dekat balkoni rumah.sedih kan perangai aku. hrmm selalu sedih sorang sorang, :( 

Tak lama kemudian dah pukul 11.30 kut, nana cakap zieqa nak jumpa, and then nana n pieja x nak ikut, aku ajak lah lia teman. series memang aku tak tahu kenapa diorang cakap aku macam macam semua. aku pon bukan buat salah pape. aku kena lah perthankan diri aku kan. hahaha. ni kan bylaaaa.aku pon pergi lah dekat hujungarah tangga ostel.yang ade kat situ, amy, zieqa, eiyda,lagi sapa tah aku x ingat. rasa sedih jugak apasal lah diorang cakap aku ni bla,bla,bla, .. pastu pieja.nana. aida datang and then 1   . . . 2 . . .  3 . . .  tepat pukul 12 alin dengan rasminya menepekkan tepung yang diorang campurkan dengan air dekat atas kepala aku. aku nak lari tak boleh dah terhalang. nak buat kat budak2 ni balik aku dah terkejut. apa boleh buat aku dengan rasa terkejut aku cakap apa niiiiiiiiiiii. haha sumpah aku dah tak terkata lagi masa tu yang aku tau aku nak mandi. rasa nak menangis pon ada jugak masa tu.. 

Masuk masuk je rumah aku terus ke bilik air untuk mandi. gila ah keras rambut aku yang lembut ni. dah macam nak kene buat cekodok pon ada aku rasa.menangis nangis aku dalam bilik air. and then pieja. and budak2 ni ckap jangan nangis. kemudian.dah selesai semua.aku masuk lah dalam bilik untuk bersiap siap almaklumlah kene mandi air yang bersih kan. masa tengah siap siap tulah diorang tunggu aku. peluk aku lah mintak maaf. tapi x pe aku x amik hati pon sebenarnya. aku cuma sedih and terperanjat . x tau nak cakap apa. ahaha.dah lah mata aku ni ada eye bag. melalak lagi lah teruk bengkak mata aku.  

 dan tengok kek coklat from SR hiwhiw 
aku x sangke diorang belikan kek. 
siap dengan belon2 sekali. aku tak tahu lah bila masa diorang tiup belon tanpa pengetahuan aku haha

oke tengok dah macam party ape haha


oke sori gambar x clear haha nampak x permainan diorang macam mana .ouh haha
makanan seramai 16 orang haha. 
mata aku yang bengkak oke haha malu *-*
oke tudung x betul harap maklum haha
suap lia huhu. aida pix die cekciii hehe 
 nak masuk gambar tengah makan tapi gambar cewkkciii laa pulak. haha.  x pelah aku masukkan gambar lain hehe. sangat sangat lah seronok malam tu. aku pon x sangka diorang buat surprise . sedih ada. terharu, and macam macam lah. hehe diorang memang Girlfriend yang Terbaikkkkk <3  
My Housemate a.k.a Girlfrengggg (6-9)


terima kasih kepada gugurll 5-17 hihi. much love tuk korang.
x sangka pulak korang pon same plan ngan Girlfrend aku ek. haha <3

# p/s Akhir sekali aku ucapkan bebanyak terima kasih sebab buat macam macam. 
cehwaa terharu lah kununn.ALHAMDULILLAH genap aku 18 tahun, semoga aku dapatkan
yang terbaik untuk sem 2 ni dan untuk final exam yg akan dtg pada hujung bulan 12 .
 hihi kepada alin sem 3 nnti ko dah pindah sarawak jangan lupa kiteorang
 hehe . klah cukup lah sampai di sini saja aku berceloteh. gerenti korang bosan.
cerita pon macam kelakar. wkwkwk kbabaiiiiii  :-*




                                                                                                       SALAM SAYANG DARIPADA
                                                                                                                   BYLA :-* 













Thursday, 15 November 2012

perlu ke tak tolak jauh jauh atau simpan.?

Hi,

comel kan panda ni .

Bila berbicara soal hati, ia lebih kepada perkara subjektif. Susah nak tahu apa sebenar isi hati seseorang apatah lagi tentang perasaan.
Kadang-kadang kita sangat sayangkan dia, tapi kita terpaksa lepaskan dia kerana sebab tertentu. Kadang-kadang ungkapkan kata sayang saja tak cukup jika tiada kesungguhan untuk memilikinya.
Kadang-kadang keinginan untuk memiliki pula terpaksa dilupakan atas sebab-sebab yang mungkin membuatkan kita terpaksa melupakan perasaan sayang itu.
Segala-galanya telah diaturkan.
"Mungkin bukan rezeki kita"

bahagia dan gembira macam ni yang semua orang idamkan am i aitee?

Rindu itu satu rasa yang kadang susah untuk di ceritakan dengan kata kata dan nukilan . kerana ia adalah satu perasaan yang kuat di dalam dakapan dada .Dan kekadang boleh membuatkan air mata ini mengalir walau sekuat mana dan setabah seseorang itu.
Walau dimana kita berada tika kini , pasti ada ruang untuk kita memikirkan dan terkenang akan satu kenangan yang pernah kita harungi . rindu tidak dapat di halang dengan apa cara pun.
Kadang rindu datang dalam kita sedar . Tersenyum kita sendirian Dan kadang kita merindu dalam amarah , menangis kita dalam diam . membara di dalam.

Rindu tidak berertinya kita cinta , Tapi selalunya cinta pasti ada rindu .

Rindu itu amat jelas pada hati ini . sedang kita punya rasa untuk dakap semua kenangan lalu ,sedang kita masih lagi di dalam asyik yang tak sudah sudah akan kenangan lalu. Kenangan bersama dulu kembali teruja ,di saat sama sama meningkat alam dewasa , susah bersama, saling berkongsi cerita ,Dan kini sudah berubah  kerana dengan dunia masing masing. 

Kita jadi layang layang , biar angin bawa kita terbang , kita jadi deruan ombak , biar pantai jadi tempat bertemu ,Lebih baik kita jadi kamu dan aku , biar hati yang menyatu .

Pernahkah kita terfikir dan terlintas di fikiran kita, ramai orang yang kita rindu sebenarnya , ada kala kita rindu pada keluarga , ada kala kita rindu pada teman seperjuangan . Tapi sering kita pada sang pemuja hati, amat damai rasa bila rindu pada yang kasih .


Kadang kadang rindu kita pada seseorang yang kita sayangi, cintai , dan yang kita suka.
Ingin saja kita luahkan dan menggambarkan dengan perasaan yang membuak buak. dalam erti memberitahu dengan sms atau call . Dan amat sedih hati ini jika dia tidak merasakan apa yang kita rasa . Dan kadang kita cumalah bertepuk sebelah tangan .Amat menyakitkan merindui pada yang tak sudi .
Rindukan wajah yang pernah dulu bersama sama di dalam susah . Didalam keresahan , Di dalam kesunyian . Dan amat rindukan kenagan yang dulu rindukan senyuman yang hadir  dan macam macam lagi .

Kerana rindu itu adalah satu kiasan pada kisah cerita cinta yang masih bersisa.dan yang pasti rindu itu sama , kenangan lalu itu sama, tapi tak mungkin berulang ,kerana masa telah berlalu .

Pernahkah kamu merasakan rindu yang amat kuat pada seseorang hinggakan air mata hampir mengalir dan di dalam jauh sudut hati merasakan amat memerlukan seseorang itu berada di sisi ?? hrmm aku pernah :)  mungkin cerita cerita dulu boleh jadi pengajaran untuk kita kut. hehe 



dan tersenyumlah saat kamu mengingatku, kerana saat itu aku sangat merindukan kamu dan menangislah saat kamu merindukanku , kerana saat itu aku tidak lagi ada di sampingmu. dan jangan lah di saat itu kamu menyesal :( 

 # haaa aku pun x tau kenapa aku update pasal entry macam ni. act aku sedih.. kawan kawan aku pun sedih .   apalah kan . ala ni pun lepas aku baca satu artikel hiwhiw. aku nak taip pon geli. yek ! nanti orang baca 
    haha.hrm aku taip taip ni pun sedih , dah la kbai !





Tuesday, 13 November 2012

Entry Tanpa Tajuk #Part 1

Assalamualaikum. 

Hi, apa khabar sihat ? tak sihat cari aku.  :)

muke x siap. baru pas makan ABC haha =P

Terasa bosan apabila seminggu ni cuti tanpa ada aktiviti. hrm. assigment aku tak berusik langsung. memang tak lah kan aku duduk rumah makan tido tenet tengok tv. bila dah bukak buku je dengan tenet pasang tangan aku gatal je nak bukak twitter facebook. and macam macam la.aku pon tak tahu kenapa tangan aku gatal .harharahar, bukan apa terpengaruh pun tak. harharhar.  Sebenarnya bosan bila selalu on9 lelama. bak kata ma kesayangan aku, eloklah sangat tu on9 sampai tak tido tido. camne nak sihat eh. haha. ma suka pesan jangan makan lambat jangan tido lambat tak elok, ye ma akak tau. hihi. konon la dengar cakap tapi tak pon hiwhiwhiw. bila dah depan lappy aku makan pun tak kalau boleh seharian tak makan, mandi jangan harap. kalau ada kelas pagi je aku mandi. kalau tak haihh muka aku nak mandi pagi. memang tak lah. Nak cerita pasal minggu lepas lah hikhik =)

my housemate a.k.a girlprengggg =)

Mereka lah yang suka buat lawak, suka masak, suka mengemas dan macam macam yang kiteorang buat semua sesama. hang out pun bersama sama. walaupon tak de duit. las las mesti ada jugak. nak nak lagi bila masing masing terdesak. huhu. Ouh yess minggu lepas kiteorang pergi makan pizza tau, lepas makan pizza esok tu makan kfc, lepas tu makan dekat secret recipe, almaklumlah ptptn. baru dapat tapi sikit je. hrmm apasal lah ostel punya bayar mahal -_- makan duit betoi zzzzzzzz .


licin habis.  ^_^
 oke. kemudian kiteorang pergi lah karoke. 3JAM . gile x gila karok sampai 3 jam. macam siut siaaak. haha
gile doe kita . sumpah .hahaha.
duet with aida hihi
tekun atak pieja natak nana nyanyi hiheie muka aku cam zzzz macam mak jemah

 satu jam percuma setengah jam ?? HIWHIWHIW

pieja nana me 
aida lia. 
 suka duka pahit cerita kita selalu kongsi sama sama  :)
esok nya pergi makan kepcii tapi yang pergi aku,nana,pieja,aida,lia jek.hihi gambar x de. haha :) ari kamis malam aku keluarngn pieja n nana. d sebabkan teman nana pergi beli beg sembonia dia tu lah. aku x beli :( ksedih. sebab duit dah habis pergi holiday hari tu . kiteorang makan kat ehem ;) cikeret ecipiii hiwhiw.

muka aku yang makan kek coklat oke. bes ! my fvrt !
ni kek nana. ape tah nama eh . aku rasa siket je sebab aku x suka haha
pieja :)
suapan :)
suap pieja :)

pieja n nana sebelum aku order diorang dah agak aku nak pesan benda ni haha
meeee tomyam haha :) pedas tapi sedap. 
tengok pieja haha. mkanan depan ni nana punya hbis dia makan  lasagnia. :)
smilee duduk duduk tunggu apex cousin pieja jemput  :)
berbaju malaysia aku malam tuh. nak masuk2 JJ je orang tegur. perghh segan cek  na haha
nak amek penumbuk aku seketul haha .
Oke i mish u so much my GF i love ! hehe. cuti ni don't forget me okeh. 

hrmm dah update ni ape lagi aku nak cerita ek. aku pon tak tau. lagipon aku tengah cari cari artikel untuk assigment tolong aku boleh tak ?  hehe. tension aku doh tension. 
Balik je college nanti  kene hantar assigment pastu ada TEST oke TEST perghh memang tak la. tolong la masalah pergi jauh jauh. jangan bermain main dengan aku. nanti aku muak. haha
ni muka gembira p holiday . holiday kat mana? rahsia doh . ahaaha 


 Ada orang tu kan risau pasal kite lah. hehe. ;) jangan la risau sebab saya bukan sesapa pun bagi awak. padahal u make me crazyy doe. wak tau tak. kalau lah faham hati ni bagai nak gila kan senang . i miss u jugak sebenarnya  :) Jom kite jumpa kat cameron. just u and me :) harap harap jadi kenyataan okbai ~ 

#cuti yang bosan tahap gaban haha . 
  act aku teringin nak tengok movie Istanbul Aku Datang tapi hrmmm. 
   bila lah dapat p tengok .oke lah nnti kite update lagi bubyee  ..






















Sunday, 11 November 2012

Mid term holiday

HI ^-^

MEET ME HALFWAY.*-*

Holla eberybody. Miss me? hiks ! sori x update sian ye dah ade lelabah da kat blog kesayangan aku nih. aku taklah sesibuk mana pung. cuma tak de masa nak luangkan masa untuk blog je. hrm.
 Sekarang aku dah mula cuti mid term. apa ek nak buat seminggu duduk rumah ni.? ada cadangan pape tak? huhu. tapi yang penting lecturer awal awal dah bagi bekal untuk di bawa pulang ke rumah. -_- itu pasti nya assigment ok. hrm . itu yang aku rase spoil . tapi nak buat camne kena lah buat kan.
 dalam banyak banyak assigment . aku paling tak suka group presentation. aku pon tak tau kenapa . 

Mungkin di sebabkan ada di kalangan ahli group aku yang suka lepas tangan. cuma memikirkan keadaan diri sendiri dan tak fikir keadaaan orang lain. Cakap dah buat tapi habuk pun tarak. jangan jadi kaki kincing oke.  terasa ? pergi sana main jejauh*  orang lain ade bf pon buat jugak keje dia. jangan la ingat nak seronok enjoy enjoy . kawan kawan lain pulak yang bertungkus lumus buat bincang bincang itu ini. jangan lepas tangan k.
Ada masa nak enjoy enjoy .ada masa nak belajar belajar. kalau tak reti buat schedule diri sendiri meh sini aku yang buat kan.  aku ni kan rajin awwww. haha. *kgeli.
Pandai pandai la bagi masa tu. aku pon selalu jugak kuar dengan girlfriend aku. tapi boleh je buat assigment. >,< rajin tak rajin kena la buat. pokok pangkal dek kau lah oke.

Memandangkan aku dah beberapa hari tido lepas subuh hari ni aku kena tido jugak. mata aku dah macam haihss aku pon tak tau nak cakap camne. maybe bengkak yang macam panda mungkin. hiks! dan cuma housemate merangkap girlprengg je tau perangai aku camne. mungkin aku seorang yang gile bila x tido tido . orang lain tido sodap sodap den mata segar cecampur layu sikit depan lappy yang sentiasa menjadi peneman setia aku. aku pon tak tau kenapa aku suka duduk depan lappy lelama. bukan buat ape pon . tengok tengok benda yang sama, tab benda yang same jugak. dan yang penting tak sah kalau tak stalk orang tuttt haha. cuti nih jom kita date nak? aku dah lame tak date dengan orang. doakan aku semoga dapat jumpa seseorang ni. nama di rahsiakan.=)  oke lah nanti aku update benda lain pulak oke bubyeee.

mischh uuu muahh :*