Thursday, 31 January 2013

Penghujung bulan sudah.


Hi semua. nampaknye diam tak diam sudah ke penghujung bulan dah ea. hehe.
Begitu sekejap masa berlalu.Rasanya baru lagi 1.1.2013. hehe. 

Hrmm semoga bulan dua akan datang ni harap harap bermakna, dan jangan lah ada ape ape yang berlaku lagi. Semak hati ni. haih . Semak dengan rata-rata manusia saling bercakap cakap dengan benda tak betulnye, . Ada jugak yang suka mendengar sesuatu cerita dari sebelah pihak, hah . Lepas tu salah kan pihak tu, Cuba lah dengar sesuatu cerita dari dua-dua pihak . Baru lah bagi pandangan, jangan terus nak bom sana bom sini. .

Kan ? kadang kadang adakalanya kita tak boleh nak percaya seratus peratus kat orang, kita tak tahu dia macam mana. 
Bila dah jadi sesuatu, haaaa keluar lah taring dia. hihi. And then masa tu jangan terkejut pulak ye. ;)

Hello Februari please be nice dengan sayeee hehe <3

Result semester dua dah nak keluar doakan byla ea. hehe. ajet ajet cuak jek. huhu.
Tapi berapa pun dapat kena redha jela. kan Tu jela kita mampu usaha kan hehe. 
And lagi satu byla rasa sangat tak sabar sabar tunggu hari yang bermakna bulan dua ni,  hehe <3

okelah bubyee semua senyum sokmo okayyy . 





Wednesday, 30 January 2013

Hobi ohh hobi .


Masing masing punya hobi yang tersendiri kan.
Macam aku jugak, hobi aku tak lain tak bukan novel. Hrmm aku suka sangat sangat bila dapat baca novel. Almaklumlah bila dah membaca ni satu apa pun malas nak buat, orang bercakap pun buat tak tahu, hihi. kuwajak kan ! miahaha.
Aku mula suka novel sejak zaman skolah lagi, tapi x ingat lah pulak bile tuh. Tapi novel pertama yang aku baca SEHARUM KASIH. Bes sangat sangat novel ni. jom tengok sinopsis dia .=_=


Sinopsis : SEHARUM KASIH
ANEHNYA cinta, bila dua hati saling merindu pada bait kata-kata. Tanpa kenal wajah, tanpa dengar suara, Reeza dan Rasya saling bertingkah rasa. Bagi Reeza, hubungan ini harus dimaknakan segera. Namun, Rasya sering berdalih menyembunyikan resah. Mengapa sukar untuknya melafazkan cinta? Sedangkan bahagia sudah di depan mata?

Sayang sekali... gosip dan fitnah melontarkan jauh cinta mereka. Rasya pergi dengan prasangka. Dia bertindak menerima kasih Fahmi untuk membalas sakit hati. Namun, akhirnya Fahmi melepaskan Rasya yang masih suci. Tetapi Rasya malu untuk kembali kepada lelaki sejujur Reeza. Dia sengaja menghilangkan diri agar jejaknya tidak dicari. Tetapi dunia yang luas ini tidak mampu memisahkan mereka.

Pertemuan yang tidak diduga merapatkan kembali sisa cinta yang hampir padam. Tapi redhakah dia melukakan hati Hilda, tunangan Reeza? Kali ini Rasya tekad! Cinta Reeza harus direbut dan dimiliki!

ni novel dia :D



HA !!!! bes kan bila baca sinopsis dia. Start baca novel ni lah, yang buatkan aku sukaaaaa sangat sangat dengan novel. 
So, cuti semester selama sebulan ni , aku habiskan masa kat rumah dengan novel, pasttu wajib ye BERFACEBOOK . TWITTER semua tuh. aku dengan tenet tak dapat dipisahkan wahahaha. -_- 

Penulis novel yang aku minat sangat  AISYA SOFEA, AINA EMIR, ANIS AYUNI , FAUZIAH ASHARI, AND ALIYA ANEESA . Novel semua tip top. hehe. jalan cerita semualah, yang paling penting tak membosankan. Siapa yang bukan jiwa or kaki novel tuh haaaa. cuba cuba la test baca. kalau tak bes jugak tak dapek den nolong ea. hihi .


SEE .HA ! RAMBANG MATA DGN NOVEL ni.  :D

oke lah nak bagitau ni je. kongsi cerita. kalau boosan baca sori ea. dah jarang dah update update blog sekarang. Almaklumlah buzy. oke boiiiiii hihi.

Thursday, 10 January 2013

Cuti sebulan apo nak buek oii.

Salam semua. miss me?? haha yucks !


Nak bagi tahu sekarang aku tengah cuti semester dua selama sebulan. lebih kut. ape nak buat pun aku tak tahu. buat masa ni aku duduk rumah makan tido tengok tv. nak kerja tapi macam malas tapi kena jugak kerja hihi. 
Duduk rumah ni gembiraaaaaa sangatttt sangat kayy. 
Tak perlu fikir apa apa pun. x perlu.. itu yang sebaiknya. hati senang tak ada masalah masalah sial yang datang :)

Oh yes sabtu ni pergi bukit jelutung kat shah alam sebab pak sdare kawin.paklong aku sewa satu bas untuk family kiteorang alamklumlah dah lame tak pergi family holiday kan. hihi. jemput datang lah ek . hihi. 
Lupa pulak sebenarnye hati was was plus x percaya sebab ada orang tu diaaa. diaaaa. shuttt. k lah biarlah rahsia. nanti korang mesti  tahu . pape pun aku ucapkan selamat bercuti kepada classmate, and rakan rakan yang tengah cuti semester sekarang k. harap jaga diri., jangan makan hati. nak nak kepada orang orang yang stalker stalkaer tu. jangan stalker terlampau. nanti diri sendiri yang sakit hati macam ......... 

k lah nak chiawwww. byee lovely people. 





2013 coming !



Hi everyone .
nak bagi tahu sambutan new year aku tahun ni ok je. hihi. cuci mata tengok bunga api kembang kembang tu haha.sambut with tiga orang otak gila gila plus biul :D .
hrmm tahun baru ni mesti lah macam macam kita nak buat kan . azam pun baru , hati baru, orang baru erk?? zzzzzzzzzz -_-

Ape yang aku harapkan semoga tahun ni menjadi lebih baik dari tahun tahun sebelum ni. harap harap la. hrm aku tanak sesedih lagi tahun nii. tolong buatkan aku hari hari gembira boleh tak ? haha
semoga tahun ni aku nak menjadi gadis yang ehem ehem.pilihan ramai .puihh lah nabilaa oii. haha. jgn buad lawak lah.
with gilr loveeee

Yang penting sekali kita smpoi jelah ek .  . k byeeee.