Sunday, 30 September 2012

Fahamilah Wahai Hati

hi saya kembali lagi .


ada bnyk benda yg anda perlu tahu okeng terutama da boiboi :)
kali ni  nak berbiacara pasal hati boleh x? boleh k . daripada sakit baik bagi tahu kan >,< wenk3
pija sori coz mase nih aku ngn nana snap2 gambar kat bilik awak yee. ekekek.


BILA PEREMPUAN MENANGIS

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.







Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”







Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya..




Ade satu kisah aku.. aku pernah menangis , and macam macam la tpi sekarang tak lagi dah. itu dulu. sekarang aku tak boleh menangis pasal orang yang belum tentu . dan harapan yang belum pasti. and jangan harapkan sesuatu kalau boleh. nanti kite sendiri yang kecewa. mungkin lepas break dulu aku x kecewa sangat sangat tapi cukuplah aku sedih tengok kawan kawan aku kecewa sebab lelaki. semoga Allah tabahkan hati mereka.  tapi baru sekarang aku rasa macam ade perasaan kat seseorang tapi jangan letakkan harapn yang tinggi kat die. sebab nanti diri sendiri yang kecewa.  tapi aku harap aku takkan kecewa sebab lelaki. lagipun masa ni aku tengah study. kalau fikir kan benda benda macam ni memang down la kut.

And baru ku tahu diorang ade cakap bile masuk blaja mesti cple .oke ade yang cple yang 24 houirs berkepit. tapi ade jugak yang dah ade cple dlam kolej, tapi dlam mase yang sama kat luar dah ade cple. untuk ape tu? spare part or spare ????? hmm. tak faham mak jemah >,< biarlah hidop mereka :) wkwkwk.

lastly kalau boleh aku tak nak rase perasaan kecewa tu datang. sebabnya aku  x nak lah rase. mesti sakit kan. jauhkan lah aku dari rasa kecewa itu amin~~ 

tersesat pulak pix nih *abaikan
sebenarnya aku bosan ngan semua letih penat. cuba nak faham hati orang tapi hati sendiri yang kemudiannya sakit . ouh plezzz jauhkan lah aku dari makhluk makhluk asing yang sama waktu kawasan nya. kalau dah malas tu dah la TERIMA KASIH  :) i miss him so muchhh <3 never forget u .

# byla nak balik kolej beberapa jam lagi . sedih pasni jarang jumpa ngn family atas dasar2 ehemmm rahsia. papepun byla tetap sayang Allah, keluarga dan sape2 yang byla suka amek berat, terima kasih 
  ~30. september. 2012 ~
  ~5.03 a.m ~ 
 take care and assalammualaikum semua hope u all miss me muahh3 :-* 



Sunday, 23 September 2012

Hangout with girlfriend

Alkisah 12/9/2012 flashback story .





pada pagi yang indah lagi sejuk dan cuaca yang panas tapi bagus byla ,nana n pija telah keluar bejalan jalan kat bandar hilir. daripada tanah ke atas bukit kami mendaki dengan penuh kesabaran, cuma bertiga tiada yang lain yang ikut. kecuali jasad di badan ececeh. sepatutnye kiteorang dah ajak housemate yang lagi 5 orang uh ikut tapi diorang poie mandi manda n berijmba kat pantai so x pe,*nevermind* lain harikut panjang umo boleh pargi ramai ramai haha.

Mase pergi tu pukul 1 kami bergerak keluar . untuk menunggu bas yang tambang nya sebanyak 1k . mahal ke murah hahaha. *skema nonok nih* mase pergi tuh jalan jalan cuci mata cuci kaki yg busuk cuci tangan dengan pantene pastu teruskan perjalanan dngan cool blog. miahaha. Bes sangat sangat even keluar 3 orang
pon dah macam spuluh orang kut. tergelak gelak dengan lawak sengal masing masing.

indahnya dunia =)
nana
pija

kiteorang ade ciri ciri model kan.*muntahskrg hahah sangat sangat seronok sebab dapat keluar and snap pix sampai 2+++ haha. penuh gambar kiteorang je. belum lagi termasuk gambar yang x leh masuk kat laptop tak tau la sebab ape. mungkin pembawakan budak kut. tu yang x leh masuk tuh . jeles sebab gambar kiteorang comel2 kata kau! haha

jom tengok gambar gambar ratu comel ,a.k.a manje. n nonokkk. jomm



ehem ehem. 
thanks kepada org yg tolong amekkan. *x tau la wage ape diorg tuh hikss
haaa jeng jeng jeng  spo tuh ramai2 tuh? kamilah warga pelancong yg dihormati 

bes betul kalau ade org yang amekkan gambar kiteorng haha. x muakmuak langsung. bermacam macam pose bergambar. x kire la kat mane janji ade gambar haha. laka laka la demo nih. hikss memang iteorang berjalan sakan satu hari tuh. membeli nye tak.tapi duit habis untuk makan jek. pastu sambil sambil jalan beli minum. la bagai. masing masing kuat makan. haha. kiteorang dah makan KFC pas tu malam tuh makan kat Tutti frutti .*haa nampak tak permainan die di situ anda kene paham tu* 




x cukup puas?? anda lihat . >__<



di manakahhh...







oke saya rase gambar bnyak sangat x tau nak masukkan yang mane satu takut nanti gambar yang lain jeles pulak huhu. papepun kiteorang snagt sangat gembira kut mase nih. haha korang nak tau x kiteorang balik pukul 10.30 malam nampak tak kesakanan berjalan disituh haha. pape pun mesti lepas nih nak keluar macam mane hari tuh sebab nye sangat seronok even 3 orang kan .                 

saya bahagieeeee

bubyeeeee


ehem ehem nanti kalau bosan bosan singgah lah jumpa kami mintak autograf uhuk uhuk. batuk pulak. nampaknya masa cemburu ni. hrm nak date lame lame pun x boleh apela. jangan cemburu x elok taww :) hehe okelah i've got to go now. bubye tc and i will be miss u . 

iklas daripada  nurul nabilah a.k.a awek manje  hikss 
# 6.45 a.m ahad :) 




















Saturday, 22 September 2012

Welcome Back To College

Hi, ehem ehem tumpang laluu .

Saya dah masuk sem2 dah *kenyitmate* . sungguh gembira sebab dah daftar untuk semester dua pada hari isnin bersamaan 10/9/2012.minggu pertama i x pergi kelas . ke kelas yang tak de pun i pun tak tau la. yang penting sape tanye ade kelas ke tak i jawab entahlah,takdee,taktau la. uhuk uhuk terbaik punya jawapan . jadual die pun macam hrmm hrmm hrmm ontah lah. sangat sangat bosan sbab tak tau nak buat ape duduk kat ostel itu yea. dan untuk semester ni i ade 5 subjek =) hewhew, semoga i dapat bawak itu subjek k doakan k.


muka ku yang selalu ceria #darlie

- sayang my housemate-

ini entry yang sangat bosan k bosan . aku harap semester kedua nih aku nak beljar betul2 n buat yang terbaik untuk orang2 tersayang . 

 jujur aku cakap aku bosan sangat2 sekaranggg kbai .


Sunday, 9 September 2012

coret coret campuran sebelum nak balik melaka -__-

Dan hari ini alhamdulillah aku masih bernafas didalam rumah yang nyaman dengan ade nye swimming pool .zzzz


Esok aku akan pulang ke negeri melaka. jyeahhh pulang untuk belajar menimba ilmu lagi.dan paling penting sebelum masuk ke kelas aku akan naik bukit yang pertama sampai ke pagar kolej,dan naik bukit lagi sampai ke bangunan kolej dan kemudian menaiki tangga untuk menuju ke destinasi masing masing.beginilah rutin rutin yang bakal tiba .ia tak berubah.dan aku yang sememangnye kurus ni akan lebih kurus lagi d sebabkan senaman percuma yang diberikan .ouh aku bersyukur sangat sangat sebab aku x perlu jogging kat luar pada hujung minggu .aku gembira.gembira doe . sebab aku akan menjadi slim seperti rozita che wan *thumbs up 



Esok jugaklah my ma yang tersayang akan hantar aku pulang ke melaka,dan hari hari seterusnya aku akan nangis guling guling rindukan ma aku.itu faktor.dan aku rindu rumah ni.urghhh!! Hari isnin ni pulak, bemulanya semester baru,iaitu semester kedua aku study kat situ, Dan tadi sudah keluar keputusan aku untuk semester satu ,alhamdulillah thanks GOD :) . walaupun tak dapat 3.0 ke atas tapi cukup lah sekadar sedap mata memandang keputusan aku tu .semoga semester kedua nih aku dapat yang terbaik lagi amin~ Yang penting dan masalah sekarang ni pasni aku da tak dapat tido,tengok tv, baca novel.huh! nak2 lagi cerita fvrt aku tv3 pukul 7-8 p.m tu setiap hari isnin -khamis alaa takkan tak tengok kut Kau Yang Terindah.bes citer tu.kakaka. macam ape je ah aku ni.aku ade masalah sekarang .masalahnya ialah kan3 MASALAHNYE SEKARANG NI barang pun tak packing lagi esok nak balik dah, 3minggu aku cuti terserlah kePemalasan DI SINI k.memang takkan sape nak kat aku ni.tah bile nye nak jadi minah RAJIN. dan itu yang pasti bile aku dah jadi bini orang agaknye. insyaALLAH AMIN~~ 

awek n9 hobin jang bujang

Dan sekarang ni, aku sunyi.sunyi sangat sangat.aku rase macam entah la susah nak di kemukakan dengan jawapan.ah pape jelah,aku tau bahasa melayu aku tunggang langgang.nasiblah dapat B je mase spm wakakak. aku tau aku nih pandai tapi x berapa sepandai orang lain .tapi nasiblah aku ni pandai menaip ,menulis,melukis,mengeja,membaca,melihat,mendengar,dan paling penting mengusik orang HAR,HAR,HAR.

Sebenarnyakan aku rase rindu kat seseorang ,tapi entah lah, aku tau aku bukan sesapa untuknya,aku paham tu,aku takut nak tegur bile nampak niyeA on9.tapi walauapepun aku akan buang perasaan suka ni secepat mugkin.mungkin tak nak lagi jatuh hati ngan sape sape.tapi lau hati ni jatuh hati pe boleh buat simpan pendam jela.tak kesah la sape sape yang bace entry kali ni tolong jangan muntah k.aku pun tak nak berjiwang malam malam ni.tapi sekadar luahan hati je.yelah nak buat diari aku sepanjang aku hidup kat sini. *nabila ko kene paham x de sape pun rindu kau sekarang (katabisikanhati) haha. 

sekarang baru aku terasa bosan + takde de mood nak pack barang2 untuk pulang ke oversea esok. pastinya esok aku akan dengar radio tanpa channel from my mother.dan tazkirah tazkirah yang sewaktu dengannya .ila harap ma kene sabar sebab dapat anak yang terlampau rajin ni.sepatutnya anak sulung kene bagi contoh.aku dah pun bagi contoh yang terbaik.ANDA BAGAIMANA? 


Lepasnih aku akan berusaha untuk menjadi manusia yang sentiasa patuh pada orang yang tersayang. aku janji nak buat yang terbaik untuk orang orang di sekeliling aku yang aku sayang. saya sayang awak much love* 

ikhlas setulus hati daripada nabila a.K.a awekmanje  :-* Mmuahh3
2.38 a.m ahad~






Friday, 7 September 2012

Keluar dengan berbaju kurung .

Salam kepada semua awek awek pakwe pakwe yang ayu n encem yea. This entry for people who like wear's baju kurung n baju melayu kakaka +_+ *abaikan my spekang k


peace haha saje uat camni ++++

Actually hari tu aku hang out with my tewwins :) hehe.. saje gedik2 kan. raya tak jumpa so kenelah keluar padahal leh jumpe kat kolej ahad nie huhu. Bosan kut dok uma ni jela dapat keluar kan2. Raya aku dok umah tuggu orang meminang je watpo kan2.. Eh2 silap. Tunggu orang datang beraya hihiw. Amboi2 gatalnyea lahai.huhu dah ade tande tande ke nih. ceh! calon pun tak jumpa lagi.mase kitorang keluar hari tuh tak pergi mana pun main bowling je. lepas geram n rindu.tangan pun da gatal kan2. so apelagi kasi lontar laa. hahah

Mase sampai tu je kiteorng terus g makan yelah lapar kut, da pukul 12 lbih mase tu.dengan mata aku yang urghh buruk kburuk gelebeh lak tu celak pun tak pakai ni gara gara nak kejar bas lah ni takut lepas .bas kat johol da la satu jam sekali .sungguh la fake. haha 

pas da mkan tu jalan jalan la cuci mata yang mata sememangnye cantik kan2.bukan selalu dapat usha usha orang nih kahkahkah.awek jalan jalan kut.masih available lagi nih. hangat d negara n luar negara meyh..adoi bapak ah perasan nak mampos minah nie. eh suka hatilah gua mau cerita apa ini blog gua yang punya. huhu
minah kerek >_<

dah makan kfc g a&w memang taklahkan. makan je
love a&w lame x pergi situ huhu.

Pastu kiteorang pun bergambar la. actually taman ni taman kenangan aku dulu la 3 thun dulu :) sekarang tak tapi bila aku pergi situ rase macam banyak kenangn buat aku teringat.aku pernah gaduh, pernah maki ,pernah gelak gelak la suma ada.seseorang yang aku lupakan dah pun  :) 
yes forget it byla u can 
:)
sahabat okeng +_+

pix ni memang gedik k 

dah bergambar haha.
Kiteorang lawan bowling k.sumpah gile ah aku kalah .menyirap aku.haha alaa x de beza pun ngeh2. nak uat camne da lame x lawan kut.aku ngan nana gile boling . rindu ah boling ni. ade sape sape x nak hadiahkan aku bola boling ?#bola yg penting warne merah k,baru ar garang huhu. pergh ngidam ouh.haha jom tengok hasil hasil mata yang dikumpul wink* >__< 
k dsnap oleh a.k.a awek manje pheww 
dua frame k haha
9-10 :) 
oke kene kahkahkah .
jatuh semua ke doe? haha
k fine mase yg ni nana strike 2 kali k tahniah doe. haha
k yg atas tu nama aku bawah tu nana .
x bnyk beza kut haha
k fine yg atas tu nama aku. skali je kut aku dapat strike cmne tah leh dpt. ade orang doakan aku kut huhu
kebanyakan mase tu bnyk longkang maaa sehan aku haha lantak ar putus asa dah.
muka monang boleh ar.haha
peace kite kalah k KALAH haha awek manje ni toink2

haha peace !!
semoga persahabatan ni kekal sampai la kiteorang dah kawin ade anak cucu cicit InsyaAllah haha
walupon kadang2 aku ni suka cari pasal ngn orang kiteorang tetap sahabat :)
p/S# sapalah antara kiteorang yang naik pelamin dulu kan3. haha :)




Salam Raya dari Nabila ..