Tuesday, 30 October 2012

hidup masing masing

Assalamualaikum ..


Dan aku menulis lagi akhirnya
Di hostel yang rasa menyesakkan jiwa kekadangnya....
harini aku masih lagi belum makan cuma makan sekeping roti canai pada pagi tadi dan itulah kali terakhir aku makan hari ni..
Aku memang suka cari penyakit dan aku tahu itu amat terseksa sekali bila kita terkena sakit perut yang teramat lah pedih pabila kita menahan nya.dan membuatkan aku tidur dan terus tidur.
tanpa menjamah sesuap nasi.

Aku tak tahu zaman ini zaman yang bagaimana. terlalu banyak benda dan terlalu banyak cabaran dan cubaan hidup masing masing. begitu juga aku. banyak benda yang membuatkan aku tertanya tanya tentang hidup ni.
Bukan mudah sebenarnya kan. tapi walau macam mana pun kita sebagai penghuni dunia yang sentiasa di beri cabaran kena dan perlu bertahan dengan kehidupan yang seketika ni kan.

kekadang aku rasa tak mampu nak tempuh cabaran hidup yang penuh dengan kata kata dan penipuan sesuatu benda .
 aku tak kuat , aku rasa tak semangat kalau aku sentiasa ambil hati dan sentiasa terasa dengan semuanya. aku cuma mampu sedih dan menangis dalam hati sampai satu ketika aku dah tak mampu nak mengeluarkan air mata .
dan dulu aku memang seorang yang cepat menangis. mungkin hati aku terlalu lemah . lemah dengan keadaan sekeliling yang penuh dengan penipuan semata mata. tak ada apa yang perlu aku hadapi.dan sekarang air mata aku susah nak nak mengalir . mungkin aku sangat egois. dan itu yang membuat kan aku kuat dengan cabaran cabaran yang tak di duga kekadangnya.

Aku tak perlukan sesiapa untuk segalanya mungkin. terlalu banyak cerita cerita yang aku dah baca. dan aku cuba fahamkan dengan sebaik mungkin.
Bila aku cuba fahamkan ,aku rasa masing masing ada cara untuk hidupnya. mungkin kenangan lalu kita terlampau manis dan mungkin pahit untuk kita telan mungkin.
Hidup ni x semudah yang kita sangka kan. bagi aku penipuan kata kata manusia sudah lali untuk di dengari .
 
Bila dah menipu tidak reti nak mengaku.
So, apa salahnya kita berterus terang dari menipu. dan aku jenis suka berterus terang tak ada apa yang nak di tipu. orang yang dah menipu tapi tak pandai nak mengaku aku buat aku nak ketawa  dan terus ketawakan dia. :)
tiada gambar untuk entry ni.
dan ini entry yang membuat aku meluat dan nak muntah dengan perkara yang aku tahu.
KBAI .


Sunday, 28 October 2012

Ceritera Hati.


Hai. 

seperti biasa mukaku yang ceria pucat pucat sedikit.  -_-
hrm aku tak tau la bile lagi nak update blog ni. kekadang rasa macam malas sangat sangat nak update. tapi apakan daya aku kene jugak update. hehe.  entah kenapa dah pukul 5 pagi aku masih tak dapat lelapkan mata dan akhirnya aku buat keputusan untuk mengupdate blog buat yang keberapa kali aku pun tak tau. dalam erti kata sebenar malas nak mengira kut. zzzzz pape jelah hrm...

Aku rasa sangat bosan dan aku pun tak tahu bosan aku dah sampai tahap apa sekarang ni. apa yang aku rasa sekarang ialah masalah hari aku dah makin parah akupun taktahu lah sebab apa.mungkin aku kehilangan sesuatu tanpa aku sedari. dan mungkin akan kehilangan sesuatu yang bermakna kut~ entah aku pun tak pasti hati aku sekarang . nampaknya dah nak penghujung bulan oktober ya. beberapa hari je lagi. dan kemudian bulan november. apa yang aku harapkan supaya bulan november tu bulan yang buat aku gembira dan aku tak nak bulan kesayangan aku aku mempunyai pelbagai masalah. jauhkanlah aku daripada masalah masalah yang aku sendiri tak nak amin ~~

 apa yang aku harapkan bila genapnya umur aku nanti aku dapat ubah diri aku supaya tak cepat marah.tak cepat berhentak sorang sorang macam orang gile, jadi perempuan yang sentiasa sabar,kena kurangkan ego aku yang buat orang sakit hati,sifat aku yang cepat sedih dan macam macam la.yang penting aku kena selalu kuat hadapi masalah , tak cepat putus asa, tak cepat marah marah tanpa periksa sesuatu benda tu. dan sentiasa semangat bila buat sesuatu. aku tau aku bukanlah perempuan idaman yang orang idamkan. 

Aku punya perasaan sekarang dan aku tak pasti apa itu. dan yang penting hampir setahun aku sendiri tanpa ada orang yang istimewa . dan alhamdulillah sampai sekarang aku hanya belajar dan meluangkan masa dengan girlfriend aku merangkap teman housemate aku :) . aku sangat gembira. tapi dalam gembira aku, aku ada sedih dan terasa dengan seseorang dan itu mungkin aku seorang je. orang tu biasa je. aku tak patut jatuh hati buat masa sekarang . itu silap aku. betul dia cakap kata dia berkawan tu manis. ye , aku tau manis nya persahabatan itu. tapi dalam manis ada rasanya, dan rasa itu tak boleh di ungkap dengan kata kata . kekadang aku rasa sedih dan mungkin itu salah aku. yea . salah aku. dan salah aku .aku minta maaf andai selama persahabtan kita aku pernah buat kau terasa dngan aku, walaupon kita baru kenal tahun ni. tapi aku rasa macam seronok sangat bile kenal kau. 
Sebenarnya kita nak sangat berhadapan dan nak tau macam mana rupanya bile kite jumpa. kita cuma bertanya khabar hanya dengan mcj walaupon kadang kadang seminggu tak tanya khabar,tapi bila saya cuba diamkan diri kenapa saat tu awak hantar mcj.? saya nak pergi dari hidup awak awak tak bagi. saya rasa yang saya ni cuma mengganggu hidup awak :( kekadang saya rasa macam sedih tapi saya pun tak tahu kenapa saya perlu ada perasaan macam tu. ? bila awak nasihat macam macam saya rasa semangat saya kuat sangat. saya dah pun cuba buang perasaan suka jauh jauh. biarlah biasa sahaja kan. :)  hehe chill *

Kalau bace blog ni jangan lah muntah , aku pun tak tau kenapa aku jiwang sekejap pagi pagi subuh ni. hehe 
eii gila lah nabilaa , nabila suka buat gile. haha dah dah lah aku malas nak sesedih memandangkan nak balik ke melaka dan meneruskan pengajian.dan siapkan assgmnt yang kekadang banyak .hrm banyak kea. huhu dan aku tak nak ade perasaan pape lagi dah untuk sesiapa sehinggalah dah sampai masa yang buat hati aku tercuit suatu hari nanti. dan aku harap orang tu mampu bimbing aku dan x mempermainkan perasaan aku. moga orang tu ikhlas berkawan dengan aku. hiwhiw :-)

Harap jaga diri. elok elok ya. awak awak. doakan kejayaan kite k. 
jangan lupa kita .hehe *gedik  salam sayang nabila 

ahad 28/10/2012 
6.02 a.m 
p/s abaikan apa yang aku mengarut kat entry ni. hhuhu ak baca pun geli . awww 
geli mak jemah*hehehew bubyee take care u alss i'll be miss u and always miss u <3 much love





Saturday, 27 October 2012

Salam Aidil Adha

Assalamualaikum 
haii awek . hai pakwe . wiwittt .*kenyitskett



Salam aidil adha buat semua umat islam . maaf gambar lama aje. hee seperti biasa aku nak cerita pasal raye ni. cuma sederhana dan biasa biasa sahaja . yang seronok saudara mara balik kampung hehe. nak nak lagi cousin2 ku tersayang aku.alaaiii tersangat lah rindu kat mereka. almaklumlah jarang jarang jumpa kan.

Raya aidil adha kali ni family buat rendang ayam ,daging , lemang, dodol and bahulu. perghh memang tak la kan. baru dua hari rendang dah habis. baru buat sehari sebalum raya . almaklumlah ramai kan. memang sedap la makan sesama. hiwhiwhiw. mase buat lemang and rendang hari tu aku dan yang lain tolong tolong dan bekerjasama memasak . hiks ! masak ke byla?? byla masak?? terkentut orang yang dengar hehe ^_^ jom ah ite engok ambar ite masak *kenyitmata

ni ahad lepas dan aku tiada di rumah oke. suruh mak tersayang amek gambar hehe :)
tau tak ni ape?? DODOL k Dodol .
mesti ponek ngacau dodol kan ?? ouh nasib den x do kek rumah  hiks .

Sehari sebelum raya LEMANG LEMANG rendang rendang timeeeeee. jyeahh !
sebelum di masukkan isi nya 
kite bakooo  hehe
jago lomang tu .
oke ni masa ni aku ngah mesin lado adik den hamek gambar hewhew
tumbuk tumbuk kerisik .tumbuk bia kuar minyak *leceh -_-
dua rendang

rendang ayam
rendang daging.

oke tu je gambar ta mau banyak banyak.  k hihi. gembira pon ade la jugak raye nih sebab dapat gurau cende ngan cedara. an hikhik. aku sngt happy dapat jumpa cousin aku dia balikje malam raya apalagi kiteorang story mory la macam kuih moree . dia citer kisah dia aku citer kisah aku. hm bagus la tu dua dua masuk air gelak gelak pastu sedih sedih siket sebab hrmmm chikeret lah ;)  Ni ha cousin tersayang tu --->

 Una Eruna *fb nye huhu
nak usha ker? sory. the number u have dail is not in service please try later tut.tut.tut.
 seronok do aku dapat jumpa kau. opss ahad ni sian kau balik ipoh . huhu take care wei doakan aku untuk exam mid term nanti sayang kau. ek eh lupa 31 oktober birthday girl kan. happy birtday my sistah. semoga panjang umor and di murahkan rezeki. semoga kau berjaya nanti k. pape pon aku harap kau lupakan semua yang buat kau sedih doe. teruskan hidup dan jangan kenang perkara yang lepas lepas. aku tau kau boleh lupakan dia. kau kan girl yang tabah and kuat semangat dan pendorong aku dalam papahal kan. secret aku secret kau secret kau secret aku gak. OUR secret aite ? hehe . go kuna gooo. 

yg baju biru umur 20 aku panggil kak yoi yang baju coklat 19 aku pnggil kak kuna
dan aku 18 jyeahhh  ni lah cousin yang yang rapat sejak kuar peru mak masing2 maklumlah mak kiteorang adik beradik hehe

oke yg kiri tu kak kuna nyer umi , tengah mak kitela. kanan ibu yg akak spupu umur 20 tu hehe
mak kite anak las dalam 5 adik bradik. kcun hehe

okelah penat dah nak cerita macam macam nanti aku update lagi k.haha yang terkini dan lepas lepas haiyak , di sebabkab wifi kat kolej macam tahap siput so aku malas nak update bila at kolej hehe

omey tak kami bertiga hehe.

lastylay salam aidil adha dari aku dan keluarga kepada umat islam yang manyambut hari raya kuban ni :)
salam sayang from me

sabtu 4.27 a.m
bye peopleeeee muah kbai .=)











Sunday, 14 October 2012

Just Girlfriend and that was awesome !

ASSALAMUALAIKUM 

hi heart

Hai semua rasanya blog ni da lame x bercerita haha. almaklumlah datin sri  nabila sibuk sekarang . maaf atas kesulitan teknikal. haih bosan sungguh . aku dah sibuk dengan kelas, assigmnt dan hal2 yang tertentu. dengan masalah yang hishh susah la nak ceritaa.pertama sekali aku sungguh bahagia hidup dengan rakan2 aku sekarang. walaupon ade sekerat sekerat masalah yang datang dengan tidak di jemput dan tidak memberi salam terlebih dahulu ya.jom ade beberapa cerita yang nak cerita ni . semua cerita dalam seminggu hehe. banyak kali hang out !

cerita pertama-->

Minggu hari selasa 2/10/2012  aku ade keluar ngan girlfriend oke bukan boyfriend :) . kiteorang g tesco lah beli barang dapur sampai rm400 . perghh bnyak tokkk . amek itu ini la and macam2 lagi la.sorang nak itu sorang nak ini las2 amek due2 haha .lagi pon kiteorang masak memasak kat rumah*amboi byla macam lah masak haha .x kan nak makan luar kut banyak duit bank hang. ha! jom tngok gambar gambar paling cantik mase beli barang2

one
two
wina + aida
pija+mira
lia +byla
aida +nana
nana +lia+ me 
ini sangat gembira oke. dah la orang ramai kat kiteorang menempel kat sini hehe -_-
seeeeee dah macam ape dah siap beli tudung saji haha macam2 la.
stop cerita ni =_+ kkbyeee

cerita kedua --->

Hari khamis bersamaan 4/10/2012 kiteorang keluar lagi sebab tngok wayang hantu kapcai .perghh cerita die sangat terbaik okeng sangat lawak terkehek kehek gelak gelak dalam wayang. sit tengah memang x la kan haha. memang tak rugi pun .


sebelum nak pergi no editing :)


tunggu wayang *mate aku spoilll haha
model haha

pewwit semeymerrr


belum pape pocorn masing masing dah setengah zzzz


c our beg hehew nana.pija.byla ;)
end for the second story guys =)

cerita ketiga ---->

Keesokkan harinya jumaat bersamaan 5/10/2012 aku.aida.lia teman la mereka mereka yang mau pulang ke rumah mereka antaranya nana.pija.wina :) mira dok rumah sebab die balik petang :)

peace 

lia,aida.me.wina*wina balik JB:)

me.aida.pija*pija balik puncak alam :)

me.nana.pija.*nana balik subang :)

Lepas je hantar diorang kat melaka sentral (mc) aku aida lia jalan and jalan laslas makan kepcii kat AEON bandaraya melaka. hehew. pastu jenjalan cuci mata akhirnya kiteorang tengok wayang lagi . HARHARHAR. cerita UNIVERSAL SOLDIERS mule mula ingat tak bes cerita dia aku yang duduk tengah tengah antara aida and lia haha. diapit oleh mereka oke. aida boleh pulak lelap. aku kejut suruh tengok haha.  las las die x tido. lia pulak kesejukkan sian laa haih. tapi cerita die boleh lah tahan sebab pukul banyak bnyak kali . tembak banyak kali. sampai bersepai otak pastu gune kapak la  mak oiii ngiluu woi. haha pukul 10 bru balik aida lak kempunan nak sup bebola las las kedai tu tutup hrmm x pe..  ade lagi nanti. :)

end of this third story ;)

cerita keempat----->

Hari ahad bersamaan 7/10/2012 ...ade bridal show kat tesco c aida teringin nak sup bebola die pastu kiteorang temankanla. tapi sampai sampai je dah habis kesian aida x dapat makan hrmm . lepas tunggu nana. pija.sampai kiteorang siap2 terus g kakaka



masing masing selebet je hahaha x pe da malam =_=

ni kat jejantas bergambar lagi haha .



masing2 dah macam ape je hahaha

gmbar yang kanan atas maknyah derr  haha lawak je ah mase tu >,<
macam x de perasaan je die orang sorak ku terkehek kehek gelak time nih hahah
suka suka =D

with pija =)

end for fourth story babe !

cerita kelima ------>
huitttt ! hehe
 Mase ni hari selasa bersamaan 9/10/2012 kiteorang keluar lagi walaupun duit mase ni da nazak haha. tapi mse ni ade hal yang keluar pun aku.nana,pija.mira,aida.lia. wina duduk kat rumah sebab nak buat asgmnt ehem. bur kerrrr. hehe mase ni keluar tengok wayang lagi ceria BAIT. mase ni dah selekah gile gile kut masing masing x sempat nak duduk lame lame depan cermin  aku rase macam x bermaya sebab mase tu keluar cume tepek bedak baby johnson je kat muka hrmm  no celak lip balm natural okeng hehe. mule2 aida.lia and mira yang pergi dulu sebab kiteorang suruh gerak dulu beli tiket. memandangkan aku.nan n pija x mandi lagi kiteorang suruh diorang pergi. Haa memang x la mase tu pukul 5 suku kot diorang gerak pun kul 5.2 kut. pastu diorang call cakap ceria pukul 5.50p.m ha terkojot mak masing2 gelabah siap bagai pastu tahan teksi .

Sampai sampai je sume tunggu dah nak masuk . semua berkejar masuk sebabwayang dah mula . kahkahkah. masuk masuk je crita dah 25 minit mula. tu x shok sangat sebab tak tengok dari mula . tapi bes sangat sangat cerita tu . tak rugi huhu. terjerit jerit kiteorang tngok ikan jerung makan makan orang perghh kelahap ikann tu hehe. 
HAPPY 
SMILE

 mase nak balik >__<

yeayy kami ade donut.ni pon aku yang beria nak makan huhu yang bulat purple tu aku punye coklat
diorang amek lain hehe ni aku kongsi duit ngan nana :) kan der hehe

done story morryy hehew. habis dah penat woo nunggu  upload gambar2 semua nih . saje update kenangan ngan housemate hehe. oke sekarang aku ade banyak sangat benda nak buat. dengan assigment lagi ade 3 kut :( tapi keluar hrm mentang mentang la mase kiteorang keluar ni sebab duit masuk hehew ^_^

mata panda hiwhiw ^_^

Oke sampai di sini sahaja yang dapat kite coret kan. penat ni . pening kepala lagi bnyak benda nak fikir. dengan assigment lagi bertimbun. haihh semoga jangan la de masalah kawan2 or papeje. perangai manusia tak boleh diramal . hrmm semoga Allah beri petunjuk kepada kami. bukakan lah pintu hati masing2 untuk berubah dan meneruskan pelajaran kat kolej dengan sebaik baiknya.


sekarang rase macam sedih x tau nape hrmmmmm...
saya rindu tapi saya tak boleh buat pape. cuma diam dan simpan dalam hati kbye  !!

# hari ahad 14/10/2012
    6.12a.m 
    sensorang atas katil