Sunday, 29 December 2013

Yeayy dah nak exam for semester 5....



Exam just around the corner, Arghhh seteghesssss.
Nasib dah sem 5 sekarang, Bersabarrrrrr byla sabar. hihi.
Ada 6 subjek for this semester yuoallss. Tinggal lagi dua semester aje nak habis.
Pastu teacher to be, InsyaAllah 

Banyak dugaan semester ni, macam macam, haish,  SABAR  jela kan,
sabar tu penting, Pape pun subjek semester 5 ni berat + susah pulak tu,
2.1.2014 dah mule exam, gemento gemento ghaso ea ha, bedoba laie haha.
Takut pulak nak jawabnyea mase exam nanti.Takpe study hard hard jela ek, 
Study guna soalan past semester aje sonang, pape pun wish me luck guys.

okaylah Good Luck for final exam semester 5  
to Diploma Early Childhood Education under UNITAR :)

Saturday, 28 December 2013

Aku Mau Itu...


aku mau melingkar di juntaian bintang,
aku mau terbang ke gelang bulan,
aku mau menembus di kerahan bumi,
aku mau tewas di tapak tanganmu.

aku mau yang itu itu,
kerna yang ada ini tak pernah terpuaskan.

aku mau hati ini mengerti,
kau bukan milik aku.

yang aku harus terima,
seperti tewasnya aku pada semua yang aku tak gamit di tangan,
juntai bintang itu,
gelang bulan itu,
kerahan bumi itu,
seolah itu.

Friday, 27 December 2013

Apa mungkin



apa mungkin kau terus menjadi bulan?
apa mungkin kau jadi bintang satu?
andai tertempang kaki, terlumpuh badan.
mahukah kau menongkat langit aku?


yang terzahir adalah cermin dusta, sayang
yang tertulis belum terpalit nista, kasih
haruskah kau berlari dan menghindar bayang?
haruskah kau mengkelabukan pelangi putih?


jiwa, bantu aku terus mempasak hati
dunia, isikan aku dengan pujian Ilahi
aku tewas lagi di kaki cinta
aku luluh dimamah usia
aku jatuh di mata dia.


kasih, teruskan aja kau di sisi
kerna sudah lama aku sendiri
berkat doa, kitakan berdiri sama tinggi
berdepang tangan, memeluk pelangi




Thursday, 26 December 2013

Kembali


Setelah sekian lama terpisah,
masing masing membawa haluan sendiri,

Sekarang engkau kembali lagi,
untuk memulihkan semuanya,
hampir dua tahun kita dengan haluan hidup sendiri,

kini,
aku, kau jaga seperti dahulu,
ketika aku berumur 15 tahun,
kau datang dalam hidup aku,
pada tika itu aku masih kebudak-budakan lagi,
sekarang masing-masing dah boleh faham,
apa yang aku harapkan semoga kau boleh
terus pimpin aku .
maafkan aku dengan setiap sikap aku,
dan kata-kataku
yang membuatkan kau sering rasa sakit hati waktu dulu.

*semoga kali ini kita matang dalam setiap patah bicara
dalam soal hati*

Sunday, 1 December 2013

Playlist # 2


Hai semua, nampaknye dah masuk bulan December kan. Bulan teakhir tahun 2013.
Banyak sangat kenangan bulan November, Dan banyak sangat cerita yang aku nak cerita tapi tak dapat dapat. Bizi tak de mase. Bizi dengan Test, Esaimen and x lama lagi nak final dah hihi.
Semoga aku ada sedikit kekuatan untuk menempuh dugaan yang  mendatang .
Semoga hati kecil ini tabah. Doakan aku untuk final hujung bulan ni.
Sebenarnye banyak nak update tapi tak ada masa. Nantilah bile ada masa aku 
update ok. Banyak sebebnarnye yang aku nak cerita dalam blog ni .
K lah gtg bye.

*wishmeluckguys