Tuesday, 28 August 2012

Salam Lebaran 2012

raya raya raya  >__<

Assalamualaikum ..

Aku rase macam dah lambat je upload gambar raye muehehe.. Tahun ni semua orang beraya sakan aku tengok.Macam macam kaler ye.Raya ni aku duduk kat rumah je, bukan ape ramai sangat datang x putus orang datang dari raya pertama sampai raya ke 3. Sehari sebelum raya uwan buat lemang, sup tulang, rendang ayam,rendang daging.phewww *penat mak jemah tolong tau* hehe. ade nasi impit jugak tau* semestinya makcik2 aku termasuk ma aku pun tolong uwan .Takdelah wan buat sorang sorang kan. Keluarga aku memang suka air tangan uwan aku. Maklumlah uwan tiap tiap tahun buat lemang,

bermaaf maafan dpagi raya kakaka 

Raya nih aku x delah dapat banyak mane pun duit ghayee kan. Da besar kan byla hehew tak leh pegang uwet aye manyak manyakk.. Kepada mak cik makcik n pakcik pakcik yang bagi duit raye kat bebudak mesti ngah pokai kan sekarang huhu maklumlah da mcam macam buat untuk persiapan raya and macam macam lagi lah. Tahun nie akak spupu aku n abg spupu aku yang da koje bagi duit raye. hewhew. Bile lah turn aku nak bagi duit raya kat adik adik n adik adik spupu yang lain, NGEH3 =Dx sabar sabar yer, Sabar byla lagi 4 tahun dah boleh kasi diorg huhu. *_$ muka bangga ~

 Raya Tahun ni. tahun 2012 aku raya dengan status single, Yelah dah 3 thun raya ngn die.Apepun salah byla, byla harap dimaafkan. Doa byla untuk dye semoga suatu hari nanti dye dapat jumpa orang yang betul2 srasi ngan dye.N semoga dye berjaya dalam hidup dye :) Lagipun tak elok bende yang da lepas dikenang kenang kan.jadikan pengalaman dulu sebagai erti percintaan yang sementara. Rasanya lambat and jauh lagi perjalanan hidup masing masing kan . Yang penting kite kejar cita cita baru kejar cinta. Lagi satu aku tertarik dengan kata kata sahabat aku  N *bercinta bila masing masing dah bersedia* and manusia x kan merana klu x dapat cinta dari manusia tapi manusia akan merana bila dirinya jauh dari kasih sayang Allah. ~hehe pinjam ayat yer awop..

suwwiiett macam gula gula iteww

Kadang kadang aku rindu mase kecik kecik seronok aahh ulang ya bapakk aaah sSONOKKK g jalan raya satu kampung, kampung sebelah lagi..har.har,har, Masyukkkk. Malam raye main munge api and mercun. Ala sekarang pun main munga api lagi hihi..Sekarang da umur nak 18 dah . Da godang gajah kut godang geluneh g rayo satu kampung x pola kan..har.har.har.Sekarang da ade perasaan malu da besar dapat uwit ghaye ye dok. Tapi orang da bagi x kan nak tolak pulek kan..kahkahkah. Sekarang yang penting entah nape aku rase raye tahun ni kejap gile ouh .kojap sangat2. Tapi aku rindu nak g raye ngan kawan kawan .Yela masing masing buzy k paham# 

akhir kata 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
mintak maaf jika selama ni pernah cakap dgn cara yang x sopan or menyakitkan hati 
terutama kawan baik aku nana huhu and sape sape je yang pernah terasa hati ngan aku k
0-O LA KITE TAU maafkan byla dari hujung rambut sampai ke hujung kuku kaki ..

   # ikhlas daripada Cik HatiSakura :) 



Thursday, 16 August 2012

cerita semester satu =_=

Assalamualaikum
*hi ni kawan baik saya sejak 2007*
Untuk pengetahuan semua 18/6/2012 saya telah mendaftarkan diri kat kolej antarabangsa yayasan melaka.Kos Dip pendidikan awal kanak under University of Management And Technology(UMTECH)
.Hrmm untuk semester satu ni ada 3 je subjek aku amek. Lagipun semester pendek.hehew
my surat tawaran :)
oucHh metrik card aku yg tiut *prasanlebih*
hai saya student UMTECH kt kaym ;)
Masuk je kt kolej tuh esoknya ade orentasi, Ya semestinya harus ade orentasi bile mulanya blaja kat tempat baru .Seronok pon ade jugak tapi 3 hari je orentasi . Tape ade la kenangan jugak mase tu. Kat kolej aku hanya ngan my BFF nana je. Masuk masuk je kat kolej orang tanye eh kembar ke kiteorang pun pandang and cakap ha.a kembar. haha . lawak lawak je aa..Padahal kiteorang memang rapat ,sampaikan na masuk kelas pun orang tegur, dalam library mane mane je la.. Segan pun ade jugak tapi na wat camne iyakan ajelah.Kiteorg mintak bilik yang sama kat ostel .Maklumlah da biase kut .Tapi sekarang kiteorang da pindah ostel baru apartmen gitu. Satu rumah 9 orang ada 3 bilik tapi dalam umah kiteorag ade 8 je.Seronok kut ngan diorang walaupun lagi 4 orang tuh lain kos  . JUm imbas kembali dengan gambar2 kat bawah nie :)

dari kanan eyna,adah,shera,nia 
efa with nia
dari kanan awi,epa
dari kanan eyna,effi,intan,wiena :)
yg tngah kak Siti miss her bnyk kenangan kiteorang :(
dalam kelas haha..



ni mein dye x nk begambar hrmm.. curi gmba dye jelaa.
ni yg sebelah aku tuh yg tudung warne gold name dye aida sblah dye iylia roomates kiteorg yg same kos .
ni pulAK GAMBAR MASE NA BUKA PUASA , yela las kiteorang sbelum balik umah so,mestilah perlu ade kenangan kan.tapi harap2 sem2 nanti kiteorang satu rumah lagi. masing2 sedih mase na balik harituh hahaa..dari kiri sebelah aida wina,pnut,pija lagi sorg dye g buke ngan fmily dye diorang kos Foundation tapi under UMTech :) memang gile gile diorang semua termasuk akue..haha kmuntah*

Ha itulah mereka kawan kawan kat kolej mase sem1 ni.. harap harap persahabatan ni tetap kekal..eh eh aku lupe pulak nak tunjukkan gambar katil n almari aku yang terkemas dalam duniaaa haha jom kite tengok.

ni dia peneman aku setiap hari setiap malam mase tido ngn bantal line aku..
ni almri den ha kbruk*-*
tempat tidur paling kemas dalam dunia hrap maklum k bhaha
nana punya almari 
katil paling kemas setiap hari dan patut terima anugrah katil kemas kemas k hik hok..

katil yang patut dapat awards in da world oke harap maklum 
meja aku meja nana kt seblah kanan tapi d sebabkan bnyk mkan n macam2 lagi kiteorg x amek gmbar pun.

Oh bilik.oh katil.oh almari.oh meja pasni harap2 aku dapat korang balik .. sedih ni sedih huwaaaa rindue korang.Cewah cewah geli aku haik tuitt.. 

P/S harituh bulan 7 kiteorang ade g PD .. lupa na citer kiteorang g sebab na naik pensil..tapi hampa x dapat pun naik pensil.oi PENSIL KE BANANA BOAT ???jawapan die?? x pela x dpt naik pensil yang penting kiteorang happy gilea.Dan paling penting kiteorang kene tanam hidup2 mai le jnguk gmbar kite orang lai.lai.lai..




 yeah kene tanam sudah haha
hasil nukilan paling cantik kat MALAYSIA sape pun tak boleh lawan miahahah :)

Kat ostel aku paling dekat GIANT la bile na beli barang barang. Na g JJ ngan tesco kene naik bussss.Hrm alangkah indah bile dekat ngan JJ . x la bosan. Dan alangkah indah bile BOWLING dekat ngn tempat aku. K rindu berBowling. :( ..Nana ngan aku g Giant bila na bile barang je na jalan jalan hurmm jangan harap .kiteorang lagi suke tido dalam bilik. ape tak nye balik kelas tido. Bngun mandi study. Fon?? kiteorang da la kerap x de krdit bukan ape kiteorang malas nak tpup asyik buat Hi, please call me back. haha bukan ade sape sape pun yang nak mcj kiteorang .hurmm k sedih sedih :'(


hai saye suke Giant bhahaha..
hari hari sardin?? haha
sejak bile nana kje sbgai promoter nie..hhaha kGURAU doe*
kiteorang ni ade ciri ciri isteri solehah taw jangan x tau jYeAah..
mase exam final harituh hurmm penat ...
u alls kitorang ade gelang yang sama tauu..
Oklah ni je yang mampu aku imbas kembali secara ringkas . Nak citer panjang2 nanti karangan aku buat .Gambar banyak gile aaa sampai aku pun tak tau nak masukkan yang mane satu.Maklumlah baru berjinak jinak berblogging ni.. Hrmm penat nak COOL BLOG satu boleh?Coklat,oreo,n double pearl PLEaSe tired nie..  

korang malam las kiteorang kat rumah kan3 housemate kiteorang masak untuk sahur maklumlah las kut seronok n kelakar sangat2 malam tuh. Diorang masak ayam kari,sambal ikan bilis ngan cucur udang + bilis  tengoklah hasil air tangan Pija n Pnut .. 

jeng jeng jeng +_* habis jugak ye masakkan korang huarghh rindue siyes..

Doakan semoga keputusan exam kiteorang dapat pointer yang menggembirakan oke kawan2.

p/S #selamat tinggal kenangan semester satu . rindu housemate,rindu budak2 DPK, n rindu sape yang tengah rindu aku jyeaahhh PRASAN GILE den ..k Assalamualaikum .









































Wednesday, 15 August 2012

Manusia Biasa .

Assalamualaikum

 
*ingat sape lattuw ;)*
Helo Budies! Saya kembali lagie CAKkK +_+  . Sebagai manusia biasa  kadang kadang kite tak sedar ape yang pernah kita cakap atau mengata orang.Manusia biasalah tak pernah lari daripada membuat silapkan. Hurmm mulut x boleh berhenti bercakap mase tido je senyap.*akupunbegitu* kelip mate siket ;) haha.Kadang kadang bile kite buat baik orang tak puas hati buat dajal lagi tak puas hati. 
Apelagi yang kita nak buat masing masing puas hati dengan kite yea? Aku pun bingung zzz..
renungkan*
Sepatutnya bulan bulan puasa bulan yang mulia ni bukan bergaduh.bermusuh,Septutnya eratkan lah lagi persahabatan itu. Bila buat salah cakap terus dan bukan cakap belakang ye.Entah lah kadang kadang aku pun tak faham perlu ke kite mengata orang.buruk burukkan orang ..*sila jawab >,<
Ha dapat ke tak jawapan.Jawapan adapada diri kita sendiri.
Kalau aku aku sukakan persahabatan yang funny, sempoi ,dan macam macam lagi lah.  GEDIK ?? boleh blah hahaha..gedik ngan kawan kawan tak pe jangan gedik ngan kaum Adam :) muehehe.tapi kalau dah ade BF gedik lah ngn BF sendiri jyeahh~ opps aku tak de BF harap maklum .*-^ 
*garu kpale jap*
Dua minggu sebelum nak exam macam macam hal timbul.Dengan assigment nye yang banyak. Hal hal kawan lagi.Group assigment yang tak hmm pape jelah.TENSION MAK JEMAH TAW. huarghhh..Care belajar kat sekolah dengan IPT ni lain.Kut sekolah x boleh itu ini. Kat Ipt plak suko hati ekaulah nak datang kelas ke and whatever pointer rendah nasiblah ye.Sejak aku belajar kat kolej macam macam ragam orang ade.Yang pelik pun ado. Maklumlah bukan budak budak lagi.Masing masing da besarkan.Pandai pandaila jage diri.Masing masing da boleh berfikir tau mane yang baik dan yang buruk.Dan yang pasti aku pun masih agak kebudak budakan disebabkan belum cukup 18 tahun. 18 tahun lagi  3 bulan lagi .Dan pastinya mase tulah umur aku bukan budak bawah umur harap maklum ! hahaha
*muke semermeyy ni dia *
Untuk pengetahuan semua kite baru habis final exam tau. 13/8/2012 bersamaan hari isnin tamatlah semester SATU aku belajar kat kolej antarabangsa yayasan melaka.Penat baru hilang, ditambah lagi penat mengemas ngemas rumah.Almaklumlah beberapa hari sahaja lagi umat islam akan berhari raya.Dan semestinya persiapan nak raya mesti da mula kan. Pastinya jumaat ni mama na bawak kiteorg beli baju raye.Persiapan raya aku tak macam orang lain. Kasut berganti ganti. Baju berpasang pasang . Puit la. ayat je lebih hahaha.3minggu aku cuti ni alamatnye makan tido tenet jela hidup aku duk umah ni ha. Orang lain cuti seminggu, aku cuti 3 minggu sebab cuti sem.Lepas ni masuk lah sem2 pulak.  


p/S ~ harituh cakap nak cerita pasal kawan2 kt kolej, tapi
         tak berkesempatan. gambar x siap lagi jyeahh.. tungu yea :)
         ni pun update blog mase x mengizinkan maklumlah jadi raja kat rumah macam macam
         hal  huhue =D 

KBUBYEEE..

                       

Saturday, 4 August 2012

Dah Nak Habis Semester 1 :)

Assalamualaikum.

*muka chumel ngeh3 >,<
HI U ALLS !!

Lame dah tak update blog nie.. hmm bukan minat pun tapi aku akan jadikan blog ni sebagai diari dan hari hari aku dimase sekarang and akan datang jugak *kelipmatatanpahenti hehe
alhamdulillah tak lame lagi eh bukan tak lame lagi dah.. tinggal lagi seminggu aku na final exam sem1..
nasib baik lah aku ada 3 subjek je.. harap harap dapat pointer yang oke..
Bagus jugak exam bulan Ramadhan nie untung untung dapat KEBERKATAN... hehe

Selama aku belajar kat IPT ni semua oke.. tapi sekarang ehem2 ade jugak masalah masalah timbul. Hrmm apakan daya ye.. tapi tak pe apepun yang berlaku sekarang kita jadikan pengajaran untuk mase mase yang akan datang ye .


Sekarang banyak assigment yang aku dapat . Huh letih mak nak menyiapkannye. Sabo jelaaa.. Nak cerita pasal tempat belajar and kawan kawan pun macam malas and x de mood nak menaip naip nie.. *hakikatmemangpemalaspun* haha 11/8/2012 da mula exam harap harap hati nie diprmudahkan masa menjawab exam tuh. AIyoO.. kene struggle sikit. Nasiblah asgment2 tu da buat moge dapat markah markah yang oke ~AMIN~  =) okelah da tak de ayat nak cakap sebab ngah blurrr  study ha.. boboi ~,<

 P/S nanti lepas exam aku nak cube cerita pasal tempat
 blaja dan kawan kawan aku kat kolej :)